Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herec David Prachař dostal životní roli. V seriálu Expozitura na TV Nova se objeví jako podnikatel a boss pražského podsvětí. Tvůrci netají, že postava mafiána Arnolda Mráze je inspirována skutečnou postavou zavražděného Františka Mrázka.

Postava se objeví v souvislosti se zločinem, kdy je zavražděna renomovaná právnička i se svojí koncipientkou. A David Prachař je skutečně mafián jako vyšitý. V bílém obleku a se sklenkou v ruce luxusním interiéru je jako vystřižený z filmů od Scorseseho. A až na hřívu kudrnatých vlasů skutečného Mrázka neskutečně připomíná.

František Mrázek byl český kontroverzní podnikatel. Z řadového veksláka se stal jedním z vedoucích figur českého podsvětí. Byl vyučený lakýrník, jež si zařídil invalidní důchod a již před rokem 1989 měl výborné kontakty na policisty a politiky.

Díky podvodům s realitami se jemu a jeho společníkům po roce 1989 podařilo vylákat z bank stamiliony korun. Mrázek sám své jmění odhadoval na miliardy korun. Byl podezříván policií, že si objednal několik vražd. V lednu 2006 byl zavražděn nájemným vrahem.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám