Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Skutečně nápaditou propagaci své kolekce spodního prádla vymyslela francouzská značka Etam, když vyslala do pařížského muzea Musee d’Orsay tři ze svých modelek, aby se na kulturní půdě svlékly jen do kalhotek a podprsenek a proběhly mezi šokovanými návštěvníky a vystavovanými obrazy.

Ve videu, které se rázem stalo virálním, když si jej lidé začali přeposílat po internetu a sociálních sítích, nejdřív tři krásky oděné do kabátků vstoupily do muzea a předstíraly, že se dívají na obrazy. Následně si svlékly kabáty a evidentně nervózní proběhly tam a zpět celou galerií a poté vyběhly ven. Potutelně se usmívající návštěvníci muzea přitom neskrývali překvapení.

Reklama však ještě může mít i právní dohru, jelikož muzeum nebylo předem o ničem informováno. Natáčení v prostorách muzea je přitom přísně zakázáno bez příslušného povolení. Muzeum se v prohlášení vyjádřilo, že se jednalo o závažné porušení práv muzea i práv druhých.

Ředitel muzea Guy Cogeval pohrozil firmě Etam právními kroky, pokud nebude video odstraněno z jejich internetových stránek. Vzhledem k tomu, že záznam již dávno koluje po internetu, je však tato pohrůžka ještě velice mírná.

Reklama

Další články

Načítám