Hlavní obsah
Článek

Nynější vévodyni Kate (42) potkal pohádkový osud, který jako by vypadl z knih slavné anglické romantické spisovatelky Jane Austen (1775-1817).

Její romány totiž většinou pojednávají o lásce venkovských dívek z lépe situovaných rodin k muži mnohem vyššího postavení. Podle velmi podobného scénáře se odehrává i osud vévodkyně z Cambridge, pouze v reáliích 21. století.

Jak nyní dokázal genealogický server Ancestry.com, Kate má s Jane Austen společného mnohem víc. Jsou totiž vzdálené příbuzné. Jejich společným předkem byl Henry Percy, druhý hrabě z Northumberlandu, který žil v 15. století.

Zajímavou okolností také je, že přímým potomkem tohoto šlechtice je George Percy (27), který chodil s mladší sestrou Kate Pippou (40).

„Najít toto spojení mezi vévodkyní z Cambridge a Jane Austen bylo velmi vzrušující, neboť Kate je v mnoha ohledech hrdinkou z románů Jane Austen v moderní podobě. Dívka ze střední třídy se vdala za budoucího anglického krále,“ řekla historička Anastasia Harman.

Velmi známým románem Jane Austen je například dílo Pýcha a předsudek, které pojednává o venkovské dívce Elizabeth, která se proti své vůli zamiluje pohádkově bohatého pana Darcyho, ačkoliv ho původně považuje za pyšného a povýšeného. Jejich láska přes všechna úskalí skončí svatbou.

Reklama

Další články

Načítám