Hlavní obsah
Článek

Čtyřnásobný otec Honza Dolanský je známý nejen divákům seriálů, ale i coby hlas stanice pro mladé Prima Cool. Zatímco v Ohnivým kuřeti, ale i jiných dílech hraje nezodpovědné postavy, které koukají, kterou holku by ten večer dostaly do svých spárů, v reálu žije spokojeně s herečkou Lenkou Vlasákovou a čtyřmi ratolestmi.

Honzu jsme potkali na křtu knížky Lehká kuchyně a také nového podniku Zdeňka Pohlreicha, takže nešlo vynechat téma kuchtění.

„Uvařit umím všechno, o co si děti řeknou. Mistr určitě nejsem, kvůli skutečnému mistrovi jsme tady, ale protože existují kuchařky, spousta věcí se dá dohledat, existují obchody, kde se dají nakoupit suroviny, takže když člověk není úplné kopyto, uvařit zvládne,“ myslí si Dolanský.

Vyvrátil také rovnou přežívající představu, že v Ohnivým kuřeti, kde spolu s Jakubem Prachařem hraje ústřední dvojici, by za ně vařili profíci. „Skutečně ta jídla děláme my. Máme tam samozřejmě profesionály, kteří jídla upraví, aby to na talíři vypadalo pěkně. Ale procesem vaření procházíme,“ říká.

Už legendární je jeho role jakéhosi praštěného „hlasatele“ na Prima Cool. Jsou dokonce už i tací diváci, kteří na kanál přepínají jen kvůli jeho hláškám v upoutávkách na jinak bezvýznamná díla.

„Byl jsem u vzniku téhle televize, už jsem si tam udělal takové vazby s kamarády, že je natáčení jeden velký mejdan. A jak do toho, co říkám, mohu mluvit? Jsou na to lidé, kteří upoutávky tvoří, je to otázka diskuse nebo momentálního nápadu. Někdy to doděláváme na místě a vznikají pak lepší věci, než které byly napsané. Ale ti kluci jsou skutečně velmi šikovní,“ vysvětluje herec, který je prý nejradši doma s dětmi. „Jsem s nimi rád, proto jsem si je taky udělal,“ dodal Dolanský.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám