Hlavní obsah
Článek

Vendula Svobodová (52) je sice šťastnou matkou sedmiletého Jakuba, přesto mu ale chtěla dopřát bratříčka i sestřičku. Navíc toužila porodit potomka svému bezdětnému manželovi Patriku Aušovi. Jenže pokusy otěhotnět jí vážně rozhodily zdraví.

Před dvěma lety by pro početí udělala snad všechno na světě. Podstoupila proto několik umělých oplodnění. Ta se jí ale stala téměř osudnými. „Byly s tím spojené takové zdravotní komplikace, že v rámci toho, abych zůstala zdravou matkou pro Jakuba, už to znovu nehodlám podstoupit,“ svěřila se Aha! Vendula. Dnes už ale ví, že věci mají přirozený řád a člověk by ho neměl narušovat.

I přes prožité zdravotní komplikace dál pomáhá jiným rodičům nemocných dětí, třeba těm, které se narodí předčasně. Prezidentka nadačního fondu Kapka naděje proto nedávno Bulovce předala nový inkubátor za dvě stě tisíc korun.

„V dnešní době se hodně hovoří o tom, jak jsou lidé sobečtí, nemají zájem pomáhat a v podstatě se naše společnost profiluje jako netečná, až cynická, Nevidím to ale tak černě. Vždyť tenhle inkubátor můžeme předat právě jen díky empatii úplně cizích dárců a jejich ochotě pomoci!“ dodala Vendula.

Reklama

Další články

Načítám