Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Kanadská hudební ikona Céline Dion poskytla vzácný rozhovor francouzskému vydání magazínu Vogue, v němž otevřeně popsala svůj boj se syndromem SPS a odpověděla i na otázku, která zajímá nejen její fanoušky. Vystoupí ještě někdy na pódiu?

Interpretka titulní písně z Titanicu My Heart Will Go On, I'm Alive nebo The Power Of Love při této příležitosti nafotila i sérii působivých fotografií. Céline na nich má na sobě pouze bílé šortky a bílou oversize košili, kterou má navíc rozpustile rozepnutou, či mohutné světle růžové šaty.

V emotivním videu z roku 2022 Dion prozradila, že u ní bylo objeveno vzácné neurologické onemocnění Stiff-Person Syndromem (SPS), který způsobuje ztuhlost svalů, neschopnost kontrolovat pohyby a nesnesitelné křeče. Na onemocnění, které postupně degeneruje svalstvo tak, že pacienti připomínají lidské sochy, jelikož nemohou chodit ani mluvit, navíc doposud nebyl vynalezen žádný lék.

Zpěvačka nyní v rozhovoru na otázku, jak se jí daří, odpověděla: „Mám se dobře, ale je s tím hodně práce. Pět dní v týdnu podstupuji pohybovou, fyzickou a hlasovou terapii. Musím se s tím teď naučit žít a přestat se vyptávat.“

„Na začátku jsem se ptala sama sebe, proč já? Jak se to stalo? Co jsem udělala? Je to moje chyba? Život vám ale nedává žádné odpovědi. Musíte prostě žít,“ přiznala Dion, která se letos v únoru překvapivě objevila na udílení cen Grammy.

Céline upřímně odpověděla i na dotaz, zda se ještě někdy objeví na pódiu: „Už čtyři roky si jednou řeknu, že jsem připravena, pak zase že nejsem. Za současné situace tady nemůžu stát a říkat ‚Ano, za čtyři měsíce‘, já nevím… Moje tělo mi to řekne.“ Zpěvačka ovšem nic neponechává náhodě a společně s lékaři dělá naprosté maximum k zmírnění postupu nemoci, protože má ještě spoustu snů, které by si chtěla splnit.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám