Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Václav Neckář (80) prožívá další velmi smutné chvíle. Navždy odešel kytarista skupiny Bacily Peter Mahrik. Hudebníkovi bylo 72 let.

V říjnu se má konat velký narozeninový koncert Václava Neckáře a jeho kapely. Kytarista Peter Mahrik se už ale bohužel na pódiu neobjeví. Zpěvákův bratr Jan Blesku potvrdil, že muzikant před několika dny zemřel. „Třináctého srpna nás opustil.“ Kytarista už na tom delší dobu nebyl zdravotně dobře a musel být hospitalizován na interně. „Nechal se propustit na revers a ještě s námi nedávno odehrál koncert. Viděl jsem ale, že mu není dobře,“ prozradil Jan. Mahrik pak kapele napsal, že na další vystoupení už nepřijede.

Na koncertě, který se odehraje 22. října v divadle Hybernia, Mahrika zastoupí kytarista Tomislav Zvardoň (50). Celá kapela ale samozřejmě na charismatického kytaristu zavzpomíná „Zavzpomínáme při každém koncertě a při poslechu mnoha nahrávek, na kterých se podílel s Bacily od osmdesátého roku. Vzpomeneme na Peťu samozřejmě i šestadvacátého srpna na Soundtrack festivalu v Poděbradech,“ dodal Jan Neckář.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám