Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jedna z nejmladších a přesto stěžejních postav seriálu Hra o trůny byla bezesporu Arya Stark, kterou ztvárňovala britská herečka Maisie Williams. Ta už dávno není malou holkou s ostrými lokty, ale aktuálně září na obálce britského vydání magazínu Harper’s Bazaar jako hrdinka francouzského odboje Catherine Dior, kterou Williams hraje v nové dramatické sérii The New Look.

Dnes šestadvacetiletá Maisie se kvůli roli musela na čas vzdát svého života v Londýně a přestěhovat se do Paříže. Zároveň popsala, jak se dostávala co nejvěrněji do své postavy. Kromě toho, že musela velmi málo jíst, vstávala ve čtyři hodiny ráno a mnohdy nenaspala více než tři hodiny.

Desetidílný historický seriál je inspirován skutečnými událostmi a zaměřuje se na život dvou ikon módního návrhářství, Christiana Diora a Coco Chanel, kteří se nevzdali svého snu tvořit módu ani během hrůz druhé světové války.

Williams se v sérii představuje jako sestra slavného návrháře, která se ve velmi mladém věku aktivně účastnila francouzského odboje a v červenci 1944 byla v Paříži zatčena gestapem, poté mučena a deportována do ženského koncentračního tábora Ravensbrück.

Téma módy je herečce velice blízké, sama je známá svým výstředním vkusem a pracovat na podobném snímku pro ni bylo prý velice náročné, ale přesto úžasné a celé natáčení ji prý naprosto pohltilo. Společně s Maisie se v seriálu objeví mimo jiné John Malkovich, Juliette Binoche či Ben Mendelson.

Související témata:
Maisie Williams

Reklama

Další články

Načítám