Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Pokud jste ještě nikdy neslyšeli o Barbie Thomas, pozorně čtěte, její příběh je nesmírně inspirativní a dokazuje, že člověk dokáže překonat i velmi vážný hendikep, pokud mu nechybí chuť a vůle.

Téměř osmatřicetiletá Newyorčanka nešťastně přišla o obě paže už ve dvou a půl letech, když jako velice aktivní dítě zkoumala vše, co jí zkřížilo cestu. Při hraní s ostatními dětmi bohužel zbystřila trafostanici, na kterou hbitě vylezla a oběma rukama se chytila drátů. Elektřina jí spálila obě paže natolik, že musely být amputovány.

O svou houževnatost ale ani po této příšerné zkušenosti Barbie nepřišla. Nejenže porodila dva syny, kterým je dnes 14 a 18 let a o které se dokázala postarat i díky tomu, že místo rukou téměř ke všemu využívala nohy, ale zároveň se zamilovala do zdánlivě nemyslitelného sportu. Učarovala jí totiž kulturistika a fitness, a i když neměla tušení, zda vůbec dostane šanci se někdy účastnit nějaké profi soutěže, šla do toho a začala na sobě dřít.

Když už byla ve formě, se kterou se chtěla předvést před publikem, bylo jí od pořadatele soutěže sděleno, že sice může vystoupit a že ji lidé budou milovat, ale zároveň s upřímností v hlase dodal, že nikdy nemůže vyhrát. To pro cílevědomou ženu bylo jako červený hadr pro býka. Po pár měsících bylo jasné, že se mýlil. Zvítězila například v kláních NPC John Sherman Classic 2004 nebo NPC West Texas Classic 2009 a soutěží dodnes. V galerii si všimněte snímků ze soutěže NPC Junior USA Bodybuilding Championships v Charlestonu, kde Barbie ve skvělé kondici vystoupila například tuto sobotu...

Související témata:

Další články

Načítám