Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Lucie Vondráčková (44) si letošní adventní období a Vánoce bude pamatovat hodně dlouho. A bohužel ne kvůli rozzářeným očím jejích dětí vedle stromečku. Nejdříve nečekaně zemřel její kamarád a fotograf a teď přišla tragédie ve škole, kde studovala.

Zpěvačka musí poslední dny prožívat opravdu těžce. Zpráva o smrti fotografa Petra Mráčka přišla 11. prosince jako blesk z čistého nebe. Mráčkovi několik týdnů nebylo dobře, nikdo ale nečekal, že by ho zdravotní problémy nakonec zcela přemohly. Zemřel ve spánku, ráno ho v posteli našel jeho partner. Fotograf navždy odešel v pondělí, ještě v neděli s ním ale právě Lucie Vondráčková se svými syny pekla cukroví. Na jeho pohřbu, kam ji doprovodil partner Zdeněk Polívka, nedokázala skrýt slzy, kvůli velkému pohnutí téměř s nikým nekomunikovala.

A jen o pár dní později přišla další zdrcující zpráva. Střelba na filozofické fakultě, Luciině alma mater, kde studovala kulturologii. Zpěvačka nebyla mezi prvními, kteří se k tragédii na sociální síti vyjadřovali. Zřejmě se musela nejdříve s celou událostí sama vnitřně vyrovnat. Včera ale společně se smutným obrazem přišla dojemná slova.

„Škola, do které jsem pět let denně chodila… a slova došla. Nejsou. Myslíme všichni na rodiny, kterých se tahle otřesná rána týká. Vánoce už nikdy nebudou jako dřív…,“ napsala Lucie, která teď jen těžko bude hledat sílu k tomu, aby svým dvěma synům udělala pěkné svátky. Snad nakonec jejich úsměvy alespoň trochu otupí její bolest.

Reklama

Další články

Načítám