Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Herec a textař Václav Kopta (58) promluvil o své dceři Janě, která si poprvé zahraje v muzikálu a rovnou ztvární hlavní ženskou roli, Helenu v muzikálu Troja. On sám k muzikálu napsal texty a je kamarádem producenta Oldřicha Lichtenberga.

Že se v případě jeho dcery bude mluvit o protekci, s tím počítal. „Počítal jsem s tím a jsem s tím smířený. Chudák nemůže za to, že je Koptová. Jsme na scéně komerčního divadla, které jede bez dotací. Pan producent Lichtenberg si nemůže dovolit jen proto, že jsme kamarádi a mám doma hezkou holku, vzít někoho, kdo by neobstál,“ řekl Super.cz Kopta.

„Prošla konkurzem, pečlivě se připravovala, obstála. Teď už je to na ní,“ doplnil. „Rozhodně tady není jen proto, že se jmenuje Koptová. To by se při jejím vystoupení, kdyby nic neuměla, musel objevit titulek – vystoupení této nemožné zpěvačky sponzoruje tatínek,“ směje se herec a textař.

Jana se alternuje s Jitkou Boho a Felicitou Prokešovou. „Jana je až třetí alternace, začíná. Jsou tady ty velké hvězdy. Zatím ji to baví a těší ji to. Cesta bývá složitá a musí počítat s tím, že občas i zakopne,“ vysvětluje.

Je rád, že je jeho dcera spokojená. „Mám radost z toho, že ji to baví. Je ve svém živlu. Na to, že to je poprvé, to zvládá vcelku dobře. Ona si to vybrala už jako asi tříletá, tohle je pro mě takové završení,“ dodal Kopta.

Reklama

Další články

Načítám