Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Legendární muzikál Fantom opery má už necelý měsíc do premiéry a v obřím sále GoJa Music Hall to pomalu začíná vypadat jako v pařížské opeře, kde se většina děje odehrává. Kulisy, dekorace a další technické nezbytnosti zatím do divadla na pražském Výstavišti přivezly na čtyři desítky kamionů.

Kromě obřího lustru, který bude součástí děje a ke konci představení má klesnout tak, že to vzbudí iluzi pádu do diváků, je velmi mimořádným kouskem slon v životní velikosti. Měří téměř dva a půl metru, takže má opravdu velikost minimálně slona indického. „Váží 250 kilogramů. Je jako živý a stál 200 tisíc. Ovládat ho budou dva muži,“ upřesnil producent muzikálu František Janeček (79).

"Každý se s ním chtěl fotit, ať už ve scéně s ním vystupuje, anebo ne, mezi prvními byla samozřejmě matka mojí dcery Tereza Mátlová (48)," smál se. „Slon je totiž součástí děje jen v jednom obraze. A scéna se střídá tak rychle, že bych divákům doporučoval, aby se šli podívat hned několikrát, aby si vychutnali všechny nuance. I já mám pocit, že mne pokaždé ještě něco překvapí," dodal.

Divadelní scéna je čtyřikrát větší než původní londýnská. Portál je dlouhý 35 metrů, hluboký 13 metrů a sahat bude do desetimetrové výšky. O hladký chod se stará deset techniků. Výzdoba bude začínat už ve foyer divadla a bude postupně přecházet do hlediště.

Reklama

Další články

Načítám