Hlavní obsah
Článek

Podzimní semestr na prestižní Cambridgeské univerzitě začal. Nástup do prvního ročníku představuje pro naprostou většinu tamních studentů obrovský stres. Vedení školy dobře ví, že nejčastější metodou relaxace a upouštění páry mezi prvňáky je sex. Mladí studenti jsou prý tak promiskuitní, že se škola rozhodla investovat do ochrany před pohlavními chorobami – do kondomů. Každý student prvního ročníku má právo na šedesát kusů týdně.

To by znamenalo, že pokud by všech 3,5 tisíce studentů prvního ročníku této možnosti využilo, musela by škola ročně nakoupit a rozdat 10 920 000 kondomů.

Škola předá mimo jiné studentům prvního ročníku kartičky zvané C-Cards, které je opravňují k odběru šedesáti kusů latexové ochrany týdně zdarma.

„Projekt je naprosto anonymní. My skenujeme při odběru kondomů studentské karty, na nich ale nejsou uvedena jména ani žádné jiné informace. A do programu se zapsala velká část studentů,“ tvrdí za studentskou radu jednadvacetiletý Chris Page.

Studenti ostatních ročníků sice nemají kondomy zdarma, ale mohou na kartu C-Card získat dvanáct prezervativů za pouhé dvě libry (asi šedesát korun). Zdarma jsou k dostání také testy na chlamydie a těhotenství.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám