Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

I když její srdeční záležitostí je Šumava, olympionička a držitelka spousty medailí, čerstvá padesátnice Kateřina Neumannová vyrazila i na zahájení zimní sezóny ve Špindlerově Mlýně. Sport ji ani po ukončení aktivní kariéry neomrzel.

„Lyže mě pořád baví, těšila jsem se na ně, i když jsem tady spíš pracovně, protože moje hory jsou Šumava, kam pojedu příští víkend. Ale na běžkách už jsem tuhle sezónu stála dvakrát nebo třikrát. Na sjezdovky se chystám až po Novém roce, kdy pojedu do Itálie,“ prozradila.

Foto: ORLEN Špindl SkiOpening
Kateřina Neumannová na zahájení lyžařské sezóny ve Špindlerově Mlýně

„Mám to štěstí, že jsem sice sportovní kariéru kdysi dávno ukončila, ale ten sport jsem nepřestala mít ráda. Užívám si to, že už mi nikdo na těch běžkách nemačká čas. Lyžuju si pro radost a kombinuju to se sjezdovkami podle toho, co zrovna hory nabízejí. Na Šumavě tedy pro sjezdovky podmínky nejsou. Sice je to tam tam takové obyčejnější, ale máme to tam rádi,“ doplnila.

Foto: archiv Lucie Neumannové
Kateřinina dcera Lucie se věnuje atletice

Kateřina ve sportovní kariéře podporuje i svoji dceru Lucii, i když si ji teď doma moc neužije. "Dělá atletiku a tohle období není pro atlety v Česku ideální. Byla jsem s ní v listopadu v Turecku na soustředění. Teď bude až do 21. prosince na soustředění v Portugalsku. Vrátí se těsně před Vánoci.

Reklama

Další články

Načítám