Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Poslední měsíce se na jevišti před publikem moc neobjevil, ale to se brzy změní. Herec Tomáš Novotný (35) aktuálně zkouší na premiéru nového představení Vše o mužích. „Ač se zdá, že byla divadla zavřená, tak nebyla, my jsme zkoušeli do šuplíku,“ svěřil Super.cz herec, který poslední měsíce rozhodně nezahálel.

Práci si našel i mimo svůj obor a volný čas trávil rekonstrukcí své nemovitosti. „Já jsem dělal chvilku truhlařinu a zkusil jsem si i hrobařinu, protože mi to do života nějak přišlo. A pak jsem pracoval na baráku, který potřebuje neustálou péči, ten rok se vlastně hodil, kdyby k tomu ještě byly nějaké peníze, tak by to bylo fajn,“ svěřil se Tomáš Novotný, který si na sebe upletl bič, a to v podobě historické fary.

„Tomu se říká láska na celý život, stále mě to baví a doufám, že nepřestane. Jenom diskuze s památkáři mi zabrala první rok, když jsem byl novým majitelem. Stavby jsou zhruba z roku 1730, od té doby byla fara několikrát přestavovaná a vystřídala několik majitelů a já jsem, doufám, ten poslední. Stojí to hodně úsilí a hodně peněz, ale doufám, že mi to ten dům vrátí,“ říká Novotný, který se již nyní těší hlavně do práce.

Představení Vše o mužích zkouší pod taktovkou své vysokoškolské profesorky Jany Janěkové.

„Je to nepopsatelný pocit, vrátil jsem se asi 15 let zpět, kdy jsme si na škole zkoušeli různé věci a teď to je zase s tou naší stejnou profesorkou, což je dobré, protože člověk má pocit, že omládl,“ prozradil nám herec v divadle Studio DVA s tím, že na letní scéně s kolegy Peterem Pechou a Jánem Jackuliakem půjdou poprvé před diváky.

Tohle je asi šesté představení, se kterým mě čeká premiéra a vypadá to, že se i dočkáme,“ věří Novotný.

Reklama

Další články

Načítám