Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Člověk by se mohl domnívat, že u návrhářky Natali Ruden tvoří zejména pro rusky mluvící klientelu. Pravda je ale taková, že mezi zákaznicemi původem ukrajinské designérky, která v Čechách žije řadu let, jsou právě Česky, které jsou od pradávna zvyklé na práci na zakázku.

„Rusky se k nám naučily chodit, až když jsem začala být víc známá. Rusové si prostě potrpí na značce," vysvětluje Natali.

Když jsme se potkali na prezentaci její aktuální kolekce, tak nás během rozhovoru zajímalo, jestli snad vlivem politické situace mezi Ruskem a Ukrajinou neztratila nějaké ruské zákaznice, které si k ní našly cestu. „Móda a krása spojuje svět a mělo by to tak být. Když politici řeší svoje problémy a válčí se, tak se tady stejně sejdeme a koukáme na něco hezkého, krásného, a to je asi moto té kolekce," nechala se slyšet rodačka z Kyjeva, která svou poslední módní řadu nazvala „Make Peace Not War“.

Další články

Načítám