Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jedna z nejslavnějších operních pěvkyň Soňa Červená oslavila v září neuvěřitelné 96. narozeniny. Na svůj věk je hodně čilá a stále chodí do společnosti. I když si pomáhá holí, pohyb má stále výborný.

Operní pěvkyně a herečka Soňa Červená se stala kmotrou nové desky sopranistky Kateřiny Kněžíkové. Jak to dělá, že se stále udržuje v takové formě? "Dělá to moje čisté svědomí," řekla Super.cz Červená. "Cítím se fajn, děkuju moc," dodala mezzosopranistka.

Jak nyní ve svých 96 letech pohlíží na svoji úspěšnou kariéru? "Už se nedívám dozadu, dívám se jenom dopředu," dodala světoznámá operní pěvkyně.

První angažmá Soni Červené bylo u Voskovce a Wericha v Divotvorném hrnci. Komunistický převrat, její rodinný původ a emigrace jí zničily sny o Národním divadle. Ona se pak ovšem stala světovou operní hvězdou. Zpívala s Josém Carrerasem i Lucianem Pavarottim a spolupracovala s Tomem Waitsem i Lou Reedem.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám