Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Manželka francouzského herce Yvese Réniera oznámila světu smutnou zprávu. Představitel komisaře Moulina zemřel ve věku 78 let.

Zprávu oznámila jeho žena agentuře AFP. Yves zemřel v noci z pátku na sobotu na infarkt ve svém domě v Neuilly-sur-Seine na západě Paříže.

Fanoušci seriálu Komisař Moulin si jej vždy budou pamatovat jako vyšetřovatele v kožené bundě s neortodoxními metodami. Kriminální seriál se vysílal s přestávkou od roku 1976 až do roku 2008. Nezapomenutelný byl také jeho dabingový hlas, kterého se ujal Miroslav Moravec.

Svůj debut ve filmu si Yves splnil v roce 1961 v jedné z filmových adaptací Hrabě Monte Christa, ale jeho největší sláva přišla až s obsazením do role v seriálu Komisař Moulin.

V posledních letech se věnoval Rénier také režii a jeho posledním televizním filmem byl snímek La Traque inspirovaný aférou Michela Fournireta, francouzského sériového vraha, který se přiznal k 20 vraždám ve Francii a Belgii na přelomu tisíciletí.

Reklama

Další články

Načítám