Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ve čtyři dny starém videu, jehož stopáž je kolem 12 minut, je známá irská zpěvačka a písničkářka Sinéad O'Connor (50) na dně psychických sil. Uprostřed hluboké deprese se svěřuje se svým žalem a zoufale se snaží popsat své démony. Sedí při tom na okraji postele v laciném motelu. „Nyní žiji v motelu Travelodge na konci New Jersey. Jsem sama, tak sama...,“ pláče. Každý den prý svádí boj s ataky svých psychóz, aby vůbec zůstala na živu.

„V mém životě není absolutně nikoho kromě mého doktora, mého psychiatra, nejsladšího člověka na zemi, který říká, že jsem jeho hrdinka, a to je to jediné, co mě udržuje při životě... A to je trochu ubohé,“ konstatuje zoufale. „Chci, aby každý věděl, o co jde, proto dělám toto video...“ Následuje přirovnání její nemoci k drogám a vysvětluje, jak pacienta stigmatizuje. Svoji zpověď zároveň prokládá abnormálním počtem vulgarit.

O’Connor byla čtyřikrát vdaná a je také matkou čtyř dětí. Kvůli zhoršující se bipolární poruše doprovázené četnými afekty, kterou jí diagnostikovali před více než jedenácti lety, se snaží zpěvačce v kontaktu s nezletilými syny Shanem (13) a Yeshuou (10) dlouhodobě bránit její nejstarší syn Jake (30) a Shanův otec Dónal Lunny. „Najednou s vámi všichni lidé, kteří vás mají milovat a starat se o vás, zacházejí jako s h*****m. Je to jako hon na čarodějnice,“ vrací se k problému v záznamu z motelu.

Nejde zdaleka o první případ, kdy se autorka megahitu Nothing Compares 2 U z konce 80. let svěřuje se svým zoufalstvím veřejnosti. Všechny jsou si podobné.

Také na konci listopadu roku 2015 vyvolala paniku, když na Facebooku vyhrožovala sebevraždou. Tehdy tvrdila že se na hotelovém pokoji předávkuje. Když Sinéad hospitalizovali na psychiatrii, vykřikovala do světa, že ji tam dala zavřít sociálka, protože chtěla být sama se svým nejmladším synem.

„Přišli dva muži. Začali mi říkat, co můžu a nemůžu, když se vidím s dětmi. Můžu se například smát. Nesmím naříkat a plakat... Tohle není zas**** vtip. Opravdu. Odmítla jsem. Říkám jim, že si přeji opustit nemocnici. Dala jsem jim ten papír. Zas**** potvrzení! A řekla jim, že mě nebudou zadržovat proti mé vůli... Jsem připravená tady to místo rozmlátit na kousky...“ psala z blázince a přidala vodopád vulgarit, které byste nečekali ani od nejlacinější prostitutky.

Zhruba po půl roce, v červnu 2016, dostali američtí policisté od svých irských kolegů zprávu, že O'Connor vyhrožuje skokem z mostu někde na území Chicaga. Američané sice byli ostražití, po zpěvačce ale pátrání nevyhlásili.

Reklama

Další články

Načítám