Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Několik měsíců strávili na natáčení pilotních vysílání, nyní se Světlana Witowská (45) a Martin Řezníček (42) objevují na televizních obrazovkách v Událostech a Událostech, komentářích. Zde se nová moderátorská dvojice přidává k Jakubovi Železnému, Michalovi Kubalovi, Daniele Písařovicové a Marcele Augustové.

Na tiskové konferenci České televize, kde společně představili podzimní vysílací schéma, jsme se obou ptali, jak se po několika týdnech fungování popasovali s novou rolí. „Cítím se jako nováček, i když už v televizi pracuji dvacet let,” svěřila se se svými aktuálními dojmy Světlana.

Martin Řezníček, který donedávna působil jako zahraniční zpravodaj ve Spojených státech, ji doplnil: „Je hezké, že televize nabízí stále něco nového, i když tam člověk pracuje delší dobu. Stále se je co učit. Je rozdíl mluvit někde venku do kamery bez čtecího zařízení a je rozdíl mluvit ve studiu v omezeném prostoru se čtecím zařízením, kdy je ten prostor daleko omezenější. Možná, že je to vidět a ten projev je mnohem více konzervativnější."

Z nové příležitosti se oba velmi těší, ale zároveň přiznávají, že práce, kvůli které by ostatní vraždili, skýtá mnohá úskalí. „Největší zátěž je časová. Jelikož děláme taky Události, komentáře, často se vracíme domů po půlnoci, to je pro mě největší zátěž,” říká dvojnásobná maminka. Její pohledný kolega potvrdil, že není často snadné naladit si biorytmus. „Člověk je tady celý den a největší výkon musí podat od deseti hodin večer. V tu dobu tělo už většinou odpočívá,” dodává Martin Řezníček.

Reklama

Další články

Načítám