Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Hlasování do populární hudební ankety Český slavík Mattoni 2013 bylo ukončeno. Kdo se stane nejlepším zpěvákem, zpěvačkou a hudební skupinou, se diváci dozvědí už v sobotu večer.

Už teď je ale jasné, že zvláštností letošního hlasování jsou někdy až neuvěřitelně malé rozdíly v počtu bodů v hlavních kategoriích. V jedné z nich je rozdíl mezi zlatem a stříbrem necelých sto bodů. V jaké kategorii to nakonec bude, se diváci dozvědí v přímém přenosu.

Ten, kdo si snad myslel, že se mezi prvními šesti zpěváky, zpěvačkami a skupinami, objeví nějaké nečekané jméno, bude zklamán. Přesto během několika týdnů došlo k několika překvapivým posunům v hlasování.

Do první šestice nejlepších zpěváků na poslední chvíli vklouzl zpěvák Dalibor Janda, který ještě nedávno nebyl ani v první osmičce. Pro charismatického hurikána je to každopádně lepší výsledek než loni, když skončil sedmý.

Nováčkem v první šestici je Richard Krajčo, kterého doplňují stálice Karel Gott, Tomáš Klus, Michal David a Vojta Dyk. Z první šestky však naprosto nečekaně odpadl Daniel Landa. Diváky tak nebude šokovat dalším šíleným projevem jako loni, když si přišel pro ocenění s kohoutem v podpaží a z jeho úst se namísto děkovačky za ocenění linul kontroverzní projev na téma tehdejší politické situace.

V kategorii hudebních skupin se mezi šest nejlepších kapel nakonec nedostala znovuobnovená  legendární kapela Lucie. Zlatého slavíka si tak odnese někdo z šestice - Divokej Bill, Chinaski, Kabát, Kryštof, Nightwork, Olympic.

V kategorii zpěvaček nakonec neoslní novopečená maminka Marta Jandová, která se mezi ty nejlepší nakonec nedostala, ale své fanoušky aspoň potěší duetem s Petrem Kolářem. Mnohonásobnou Zlatou slavici Lucii Bílou se z trůnu pokusí sesadit Lucie Vondráčková, Anna K., Aneta Langerová, Ewa Farna a Monika Absolonová.

Reklama

Další články

Načítám