Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Sobotní pohřeb Karla Schwarzenberga ve svatovítské katedrále se konal v předvečer jeho šestaosmdesátých narozenin. Poslední rozloučení dojalo mnohé. Syn Martina Stropnického (67) Matěj k nim ale rozhodne nepatří.

Bývalý předseda Strany zelených nešetřil kritikou. „Von snad umřel král?! Po úmrtí Karla Schwarzenberga jsem využil příležitost mlčet a té se přidržím i nadále. Tohle tedy není poznámka k němu, ale k té šlechtické, ba vskutku královské pompě, které se jeho odchodu dostává. Je to nedemokratické, nerepublikánské a smrdí to nejhlubším reakcionářstvím. V téhle zemi díky Masarykovi s Benešem neexistují žádná knížata, žádná šlechta, žádná panství v jejich majetku. Vždycky, když něco takového napíšete, je to dezinformace. Umřel člověk, ne král,“ napsal na svém Facebooku.

Za tato slova v den posledního rozloučení dostal Matěj od lidí pořádnou sodu. „Chudinko. Vy jste takovej upachtěnej malinkej bezvýznamnej človíček, že? Tak si aspoň kopnete, co?“ napsala mu na to jedna komentující. A další se přidali. „Bolševická nula, která neumí na sebe upozornit jinak něž pliváním zla na člověka, kterému nesahá ani po kotníky. Je mi líto jeho rodičů,“ zaznělo také v komentářích na adresu Stropnického.

Reklama

Další články

Načítám