Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Lejla Abbasová (44) dělá vše proto, aby byla schopná skloubit mateřství a poslání pomáhat v zemích třetího světa. Moderátorka nedávno musela přemoct sama sebe, neboť odcestovala skoro na měsíc do Afriky a svého syna Michaela musela z pochopitelných důvodů nechat doma v Čechách.

„Před čtrnácti dny jsem se vrátila z Keni, kde jsme otevřeli centrum pro dívky, které utíkají před ženskou obřízkou, a ještě plánujeme znovu otevřít počítačovou učebnu pro děti, stavíme tam vlastní budovu, abychom nemuseli být v nájmu," vysvětluje Abbasová, která zavítala na křest skupiny Všichni Svatí.

Jak prožívala Lejla Abbasová první velké odloučení od dítěte? „První týden jsem prožívala takový kalup, že jsem neměla ani čas si stýskat, další týden mi začalo být smutno a třetí týden jsem to už nezvládala, jak se mi strašně stýskalo,“ nechala se slyšet Lejla a se zvonivým smíchem zavtipkovala: „Po třech dnech jsem se ale zase chtěla vrátit zpátky do Afriky. Dělám si samozřejmě legraci. Musím říct, že malej je hrozně hodný dítě, člověk se s ním domluví, všechno mu vysvětlí.“

Po dobu Lejliny nepřítomnosti byl malý Michael v péči její maminky a vyzvedával si ho otec Michael Kocáb. „Maminka si s ním každý den povídala o mamince, procházeli si fotky, a dokonce jsme si skypovali. Malej reagoval pozitivně, věděl, že jsem neodjela natrvalo a že se brzy uvidíme,“ nechala se slyšet moderátorka a jedním dechem dodala: „Má africkou výchovu. Snažím se ho vést k samostatnosti. Někdy mám strach, že je až moc samostatný.“

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám