Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Případ nechvalně proslulého amerického finančníka Jeffreyho Epsteina byl opět otevřen. V nových soudních spisech se objevuje nejen řada známých osobností včetně politiků a celebrit, ale odkrývají se i nové možné souvislosti s případy, které skončily tragicky a které byly dosud zahaleny tajemstvím. Jedním z nich je i sebevražda známé ruské topmodelky Ruslany Koršunovové, která ukončila svůj život v roce 2008 skokem z okna svého bytu na Manhattanu.

Podle informací deníku Daily Mail byla v soudních spisech odhalena řada nových poznatků. Půvabná Ruska narozená v Kazachstánu měla skvěle rozjetou kariéru v modelingu, brázdila přehlídková mola slavných návrhářů, získala kampaň pro značky DKNY, Vera Wang, pózovala pro Vogue nebo byla tváří jednoho z parfémů Nina Ricci.

Ke své smůle ovšem zaujala i Epsteina a neodolala pozvání na jeho soukromý ostrov, kde se odehrávala sexuální zvěrstva s mnohdy nezletilými dívkami. Jméno Ruslany, jejíž záhadná smrt nebyla dosud objasněna, se objevilo v letových záznamech Epsteinova soukromého Boeingu 727, přezdívaného Lolita Express.

V červnu 2006 jako osmnáctiletá odletěla Koršunovová s Epsteinem a dalšími jeho přáteli na jeho ostrov Little St. James v Panenských ostrovech. Není sice jasné, co se na ostrově stalo, ale je známo, že Epstein tam vozil mladé ženy a dívky za účelem sexuálního vykořisťování jím i jinými muži. Zda se ve spisech objevují další spojitosti s její následnou sebevraždou, zatím není jasné. Kráska ovšem ukončila svůj život skokem z vysoké budovy v New Yorku o pouhé dva roky později.

Na přetřes se znovu dostal i princ Andrew, jenž byl právě kvůli spojitosti s pedofilním finančníkem, který v roce 2019 v soudní cele spáchal sebevraždu ještě před vynesením rozsudku v procesu zneužívání nezletilých dívek, zbaven královského titulu a vymazán z poslední vůle jeho maminky, zesnulé královny Alžběty II.

V soudních spisech se ovšem objevuje i řada dalších nečekaných jmen jako kouzelník David Copperfield, vědec Stephen Hawking, král popu Michael Jackson, bývalí američtí prezidenti Donald Trump a Bill Clinton či herci Kevin Spacey nebo Leonardo DiCaprio.

Související témata:
Jeffrey Epstein
Ruslana Koršunovová

Reklama

Další články

Načítám