Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Zpěvák Michael Foret, který je díky muzikálu Bídníci v poslední době vidět víc na divadelním jevišti než na koncertních pódiích, se rozhodl, že opráší starou pecku Petra Muka (†45) z roku 1997 Přicházíš s láskou. A jak řekl, tak udělal, takže české hudební nebe se může pyšnit další originální předělávkou.

Zrovna tuto písničku si Michael vybral nejen kvůli tomu, že k Petru Mukovi vždy choval velkou úctu, ale také proto, že její melodii a slova má spojené se srdečními záležitostmi. „Tahle píseň se mi odjakživa líbila, navíc se mi pokaždé tak nějak připletla do cesty, když jsem prožíval své citové záležitosti, takže k ní mám i osobní vztah,“ vysvětlil zpěvák.

Na nové, velmi taneční verzi songu Foret spolupracoval s bývalou vokalistkou Petra Muka Petrou Peterovou. „Nápad předělat ji vznikl při zkoušení Bídníků. S kolegyní Petrou, která s Petrem Mukem několik let zpívala jako vokalistka, jsme přemýšleli, co bychom spolu mohli podniknout. Napadlo nás zkusit oprášit a znovu nazpívat právě tuhle písničku. Později jsme společně s producentem Filipem Gemrothem dlouho přemýšleli nad tím, jak novou verzi uchopit tak, abychom zachovali původní výtečnou muzikálnost písně a zároveň ji obohatili o moderní prvky, aby byla přístupná i mladší generaci, která tu „mukovskou“ éru už nemusí pamatovat,“ řekl Foret ke svému nejnovějšímu pěveckému počinu, kterému zlí jazykové přisoudili podtitul "Muka Petra Muka". Zda oprávněně, posuďte sami.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám