Hlavní obsah
Článek

Podívejte se s námi na nejodvážnější fotky sexuálního symbolu padesátých a šedesátých let, božské Brigitte Bardot. Pocházejí z jejího úplně posledního filmu Don Juan 73, aneb kdyby byl Don Juan ženou, který se nesetkal s úspěchem a hned po svém uvedení zapadl. Uznejte sami, že je to škoda!

Brigitte si ve filmu režiséra Rogera Vadima, který byl v padesátých letech jejím manželem, zahrála pařížanku Jeanne, která si představovala, že je převtělením Dona Juana. Vždy přesně věděla, co chce, vždy se snažila dosáhnout toho, k čemu směřovala – nadvládě nad muži. Ale to jí štěstí nepřineslo.

Brigitte se v jedné posteli sešla s dalším symbolem té doby, mladičkou Jane Birkin. Obě ženy toho mají mnoho společného. Obě chodily se slavným básníkem a muzikantem Sergem Gainsbourgem. On pro obě krásky skládal písničky. Možná nevíte, že slavný hit je Je t´aime, moi non plus složil původně pro Brigitte. Ta jej nazpívala, ale protože byla v té době vdaná, nebyl vydán. Nakonec píseň svými vzdechy proslavila Jane Birkin. Dnes už jsou v éteru obě dvě verze.

Po neúspěchu Dona Juana se Brigitte rozhodla skončit se světem filmu. Bylo jí 39 let a už nikdy se nenechala zlákat možnostmi návratu. Své finance uměla vždycky dobře investovat, takže ani velmi lákavé nabídky k natočení nových filmů neměly šanci. Svůj další život zasvětila jen boji za práva zvířat, která byla vždycky součástí jejího života, a věnuje se mu dodnes.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám