Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jana Hlaváčová (†85), která trpí Parkinsonovou chorobou, neprožívá šťastné období. Kvůli silným depresím, které jsou s postupujícím podzimem stále intenzivnější, nekomunikuje se světem a uzavřela se i přátelům, se kterými ještě donedávna komunikovala. Její duší léčí její kamarádka a kolegyně Jiřina Jirásková (80), která jako první médiím stav neutěšený zdravotní stav Hlaváčové před měsícem potvrdila.

Kromě manžela Luďka Munzara a hereččiny dcery Báry je Jiřina jediná osoba, se kterou Jana řeší své aktuální potíže a strasti. „ Musíme čekat,“ řekla Jirásková s tím, že víc nechce o zdravotním stavu Hlaváčové prozrazovat. Obě kamarádky jsou v nepřetržitém telefonickém kontaktu. „ Každý den si telefonují a jejich hovory trvají i hodinu. Jana se potřebuje vypovídat a zároveň u sebe nikoho nechce. Je ve stavu, v jakém dámy nerady vycházejí na veřejnost. Má časté třasy a její trápení se výrazně projevuje na její visáži,“ prozradil deníku Aha! zdroj z okolí rodiny Hlaváčové.

Ani Jiřina Jirásková, která se snaží duši Hlaváčové léčit, přitom na tom není psychicky nejlépe. Její zdravotní stav jí nedovoluje to, co dřív. Svou poslední velkou divadelní roli ve hře Sonáta pro lžíci v Divadle Bez zábradlí hraje jen několikrát do měsíce. Při jedné z poslední repríz sklidila bouřlivé ovace publika a potlesk ve stoje. Z každého svého představení je však více a více vyčerpaná. Navzdory svému psychickému rozpoložení a fyzickému stavu roli duševní vzpruhy v případě Hlaváčové plní skvěle. „Nemívá teď v poslední době dobrou náladu. Radost ze života jako by se u ní vytratila. Roli v tom jistě hraje i to, že se v posledních týdnech necítí příliš dobře,“ prozradil nám zdroj z okolí Jiráskové.

Reklama

Další články

Načítám