Hlavní obsah
Článek

Tetování penisu může způsobit trvalou erekci penisu. Tvrdí to íránští urologové, kteří podobný případ popsali u jednadvacetiletého muže. Ten si nechal na horní stranu pyje vytetovat v perštině „hodně štěstí na cestách“, po zákroku měl ale trvale zvětšený penis. Jeho priapismus není nebezpečný, protože není bolestivý a umožňuje výměnu krve.

Většina pacientů s priapismem – dlouhotrvající neustupující erekcí – většinou končí impotentní. Trvalá erekce znamená, že se do penisu nedostává okysličená krev, ale dlouhodobě v něm zůstává krev neokysličená. Následkem toho se poškodí topořivé tkáně a později dochází k trvalé impotenci.

Mladík z Íránu se nechal tetovat tradiční technikou. „V ruce se při ní drží jehly, které se používají k manuální aplikaci, není tak řízena přesná hloubka průniku jehel. K barvení se používá henna, popel a jiné přírodní pigmenty. Jehlami nejprve probodají tatéři kůži, pak aplikují na rány barvící materiál,“ tvrdí teheránští urologové ve své zprávě publikované v odborném časopise Journal of Sexual Medicine.

Po týdnu po aplikaci měl mladík erekci čtyřiadvacet hodin denně. V jeho případě se jedná o neischemický priapismus. Při erekci dochází k nalití krve do penisu tepnami, po prudkém prokrvení topořivých těles se zablokují žíly a dochází k ischemické erekci. Pokud je dlouhodobá, hovoří urologové o ischemickém priapismu. Při neischemickém priapismu ale krev z penisu pomalu odtéká, pyj není tak tvrdý, ale zároveň nehrozí poškození tkání dlouhodobým nedostatkem kyslíku.

Související témata:

Další články

Načítám