Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jitku Čvančarovou (46) všichni známe coby ozdobu televizních seriálů a divadelních představení. Teď se ale na prknech divadla Studio DVA ukáže v úplně jiné poloze. Ve hře Vlaštovka, již sama i režírovala, si zahraje uznávanou učitelku zpěvu. A přestože tentokrát nevypadá jako femme fatale, nenápadné a přirozené líčení jí velmi sluší.

Zejména pánové jsou u Jitky zvyklí na role a kostýmy, které podtrhnou její tělesné přednosti. V roli učitelky ale oblékne volné šaty bez výstřihu, na první pohled navíc zaujmou šediny v hereččiných vlasech. V tomto případě však jde jen o paruku z pravých vlasů.

V roli Jitčina studenta se na jevišti objeví Daniel Krejčík. Ten je ze své první spolupráce s Čvančarovou nadšený: „Jitka je stejně tak dobrá herečka jako dobrý parťák. Režie se chopila s vervou, mě s dobrosrdečností jí vlastní a naučila mě jednu důležitou věc - a to tu, že ať se jedná o vztah herce a režiséra, nebo herce a herce na jevišti, tak je ten vztah vždycky hlavně o důvěře jednoho ke druhému. A jakmile jsme se tohle naučili, tak mezi námi najednou vznikl krásný vztah, kterého si moc vážím,“ rozplýval se Krejčík, který má se zpěvem zkušenosti - prásknul na sebe, že dříve pravidelně zpíval na pohřbech.

Vlaštovka má premiéru v pátek 17. listopadu.

Reklama

Další články

Načítám