Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Melissa Morris bývala jednou z nejobéznějších žen světa. Když se postavila na váhu, ručička se zastavila na neskutečných 305 kilogramech a lékaři její morbidní obezitu dlouho označovali za vážně život ohrožující stav. Ovšem dnes na sebe může být tato Texasanka pyšná, podařilo se jí shodit 227 kilogramů a dnes váží zcela průměrných 77 kilo.

Cílevědomá Melissa se přišla se svou proměnou pochlubit do pořadu televize ABC „Good Morning America“. Její příběh se stal dokonce i inspirací pro nový dokument stanice TLC, ve kterém se připojí k dalším třem morbidně obezním jedincům, kteří si prošli nebo procházejí drastickým hubnutím.

Morris se nechala slyšet, že nyní doslova žije pro svou dvouletou dcerku a s předešlým životním stylem skoncovala. K jídlu byla vedená už od dětství, kdy jí matka neustále podstrojovala. Dokonce i v době, kdy se zotavovala z operace po rakovině se jí ještě v obvazech ptala: „Můžu už vstát, abych ti udělala něco k jídlu“?

Její přibírání navíc nebralo konce během těhotenství a ani po porodu. Extrémní tloušťka se projevila i na vztahu s jejím manželem, bez jehož pomoci časem nebyla schopná dělat žádnou náročnější činnost. Pohybovala se dokonce už téměř stále jen na elektrickém vozíku.

Časem nezbývalo nic jiného, než podstoupit žaludeční bypass, při němž jí byl operativně zmenšen žaludek. Poté se vše radikálně změnilo. Melissa musela dodržovat přísnou dietu a jíst tři dobře vyvážená jídla denně. Výsledek na sebe nenechal dlouho čekat a kilogramy šly dolů jako po másle.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám