Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Americká herečka Lauren Bacall je jistě dobře známá všem milovníkům amerických filmů pro pamětníky. Dnes je této dámě stříbrného plátna padesátých let již 87 let a je poslední ženskou aktivně hrající hvězdou této doby. Bacall, jež nepatřila mezi prvoplánové krásky, ale vynikala svou smyslnou tváří s kočičíma očima a blond loknami, zářila po boku takových ikon jako byly Marilyn Monroe, Humphrey Bogart či Gregory Peck.

Herečka, jež se narodila jako Betty Joan Perske, debutovala vedle Humphrey Bogarta ve snímku z roku 1944 Mít a nemít. Následovaly další úspěšné snímky jako Hluboký spánek či Key Largo, kde hrála opět s Bogartem.

Společné natáčení je natolik sblížilo, že propojili i své soukromé životy. Dvacetiletá Bacall se tak v roce 1945 stala ženou tehdy již pětačtyřicetiletého Bogarta, avšak osud jejich štěstí příliš dlouho nepřál. Slavný herec totiž v roce 1957 podlehl rakovině. Ještě za jeho života se pár důvěrně přátelil s další významnou hereckou dvojicí Katherine Hepburn a Spencerem Tracym. Kamarádství je pojilo i s Marilyn Monroe, s níž si Bacall zahrála například ve snímku Jak si vzít milionáře.

Krátce po Bogartově smrti prožívala herečka vztah se zpěvákem Frankem Sinatrou. Poté, co se dvojice rozešla, byla Bacall vdaná v letech 1961 až 1969 za herce Jasona Robardse. S ním se prý rozvedla kvůli jeho problémům s alkoholem.

Bacall má tři děti. S Bogartem syna Stephena, jenž je producentem a tvůrcem dokumentů a dceru Leslie, která se živila jako instruktorka jógy. Robardsovi herečka porodila syna Sama, který následovat rodiče a stal se hercem.

Lauren Bacall za svůj život natočila kolem šedesáti filmů a i přes svůj vysoký věk stále aktivně hraje. Jejím posledním počinem je letos natáčený snímek Carmel, v němž si Bacall zahrála například s mladou herečkou Hayden Panettiere, kterou před pár dny překvapil během předávání MTV Europe Music Awards naháč na pódiu.

Související témata:
Ikony

Reklama

Další články

Načítám