Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Oblíbený zpěvák kapely Mandrage Víťa Starý v pondělí slaví 34. narozeniny. Bohužel se ale nyní nenachází na vrcholu hudební kariéry. Popová kapela Mandrage na hudební scéně aktivně působila od roku 2001.

Roku 2012 se proslavila hitem Šrouby a matice, který sbíral jednu cenu za druhou a bořil hitparády. V cenách Anděl za tentýž rok skupina obsadila druhé místo v kategorii Skladba roku a 1. místo v kategorii Skupina roku. K dalším obrovským hitům této populární plzeňské skupiny patří například Hledá se žena, Motýli nebo Františkovy Lázně.

Frontman Mandrage Víťa Starý byl v té době na absolutním vrcholu hudební kariéry. Kapela vyprodávala koncerty a měla obrovské množství fanoušků. A Víťa coby zpěvák, skladatel a kytarista v jednom patřil k nejoblíbenějším členům kapely.

Na konci roku 2019 skupina oznámila, že po chystaném turné Dlouhej únor přeruší vystupování kvůli dořešení osobních problémů Víta. Ten se potýkal se závislostí na drogách. Úspěšná hudební skupina se následně rozpadla.

Starý fanoušky vyděsil na vystoupení v O2 areně v roce 2020, kam místo pohledného klučíka dorazil pohublý muž bez zubů. Nedávno se dokonce objevily informace, že měl Víťa Starý kvůli neléčené cukrovce podstoupit amputaci nohy. Pravděpodobně se ale jednalo o fámu. Samotný zpěvák s médii nekomunikuje.

Připomeňte si, jaký to byl lamač dívčích srdcí v době, kdy byla kapela na absolutním vrcholu.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám