Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Hudebník Mirai Navrátil (31) bije na poplach! S velkým znepokojením informuje o údajných nepravostech, ke kterým mělo dojít v kraji, kde vyrůstal. Obchvat Frýdku-Místku prý stojí na základech z velmi nebezpečného odpadu, kde o těžké kovy není nouze.

„Ne úplně často se vyjadřuju k věcem kolem politiky a státu. Teď musím, jinak bych si to neustál sám před sebou. Víte, že obchvat kolem Frýdku-Místku je postavený z materiálu plného nebezpečného odpadu?“ nechal se slyšet.

„Rozbor podzemní vody z místa původu materiálu uvádí šílené hodnoty: 204násobek limitu kadmia, 1455násobek arzenu. Co se asi tak celou tu dobu děje, když zaprší a to toxické peklo stéká do všech potůčků kolem obchvatu, půdy, zahrádek a studánek ve Frýdku a okolí?“ ptá se Mirai na Instagramu.

Na sociální síť nezapomněl umístit tabulku naměřených hodnot a další, podle něj velmi důležité dokumenty, které dokazují, že se tu dělo a děje něco špatně.

Foto: Archiv Miraie Navrátila
Mirai Navrátil svůj post doprovodil výmluvnou fotkou „měsíční krajiny“.

Ve svém příspěvku mluví o tom, že zmíněný materiál na stavbu obchvatu má pocházet z heřmanické haldy, která hoří a skrývá se v ní „neuvěřitelné“ množství toxického odpadu. „Bavíme se o statisících tun, ani si to nedokážu představit,“ doplnil Navrátil, který se zamýšlí také nad tím, kdo za zmíněný šlendrián může.

Nejen obyvatelé Frýdku-Místku a okolí nyní doufají, že jeho snahy nevyjdou na prázdno a věci se dají do pohybu…

Související témata:
Frýdek-Místek
Životní prostředí

Reklama

Další články

Načítám