Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ve společnosti se bývalá Miss ČR a Miss Europe 1995 a zároveň nejoblíbenější vítězka soutěží krásy všech dob v České republice Monika Žídková objevuje jen sporadicky. Setkání bývalých královen, které pořádal ředitel soutěže Miloš Zapletal, si ale nemohla nechat ujít. Dokonce s sebou vzala obě své děti, dceru Nikol a syna Davida.

Monika se ze světa modelingu přemístila do komunální politiky. „Je to parádní, už deset let vedu Kravaře, v posledních letech za KDU-ČSL,“ vysvětlila starostka města se šesti a půl tisíce obyvateli. Ambice jít do vyšší politiky prý nikdy neměla. „Té práce na obci je docela dost. A teď nás čeká krásné výročí, slavíme osm set let, což je famózní příležitost, jak vymyslet spoustu aktivit. To mě baví a zatím u toho zůstanu,“ dodala.

Děti v jejích stopách, ať už modelingových, nebo politických, nejdou. „Dcera studuje medicínu a syn stavební průmyslovku. Každý si našel to své. Ale kdyby bývala dcera chtěla dělat modeling, nevymlouvala bych jí to. Správná máma podpoří děti v čemkoli,“ krčila rameny. „Dneska jsem je s sebou vzala, abych jim konečně ukázala, jak to v tom šoubyznysu chodí. Vlastně ani nevím, jestli jsem jim vůbec pustila záznam z Miss. Musím to doma dohledat,“ svěřila.

Monika žije poklidným životem, s manžel Petrem už oslaví 25 let od svatby. Její recept na udržení vztahu je prý vedle lásky hlavně o kompromisech. A jak tráví svůj volný čas? „Moc ho není, ale snažím se ho trávit s rodinou. Dcera studuje v Brně, tak když přijede, snažíme se udělat si společný program. Takže určitě rodina, kolo, výlety a cestování,“ vypočítala.

Reklama

Další články

Načítám