Hlavní obsah
Článek

O herci, zpěvákovi, hudebníkovi i principálovi kultovního divadla Semafor Jiřím Suchém (85) se toho v souvislosti s jeho tvorbou a historkami ze zlaté éry jeho divadla napsalo vskutku hodně. O to méně se ví o jeho soukromém životě, ke kterému se v minulosti příliš často nevyjadřoval ani on sám.

Mnoho se toho neví například o jeho první ženě Běle Suché rozené Novotné, s níž má Suchý jediného syna Jakuba. Ta byla svého času význačnou grafičkou a výtvarnicí. Pro řadu semaforských představení dělala kostýmy, výpravu a ilustrovala i obaly desek. Jiřímu Suchému stála věrně po boku a často byla první, kdo četl jeho texty. V polovině osmdesátých let bohužel podlehla zákeřné rakovině. Na několik unikátních soukromých fotek ze sedmdesátých let, na nichž je Suchý právě s Bělou, se můžete podívat v galerii.

Právě dnes slaví Jiří Suchý pětaosmdesátiny. Vysoké pracovní nasazení, kterým je pověstný, bylo pravděpodobně příčinou kolapsu při představení před pár dny. Následně zase ulehl s chřipkou. Nezbývá, než popřát hodně zdraví a doufat, že dnešní půlkulatiny oslaví pan Jiří už zase v plné síle.

Reklama

Další články

Načítám