Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Miroslav Donutil (73) patří bezpochyby k našim největším hereckým velikánům. Do Národního divadla nastoupil v roce 1991, ve Zlaté kapličce ale také zažil pořádný šok. Jednou mu totiž vykradli šatnu.

Postarala se o to fanynka, která zatoužila po jeho kostýmu z legendárního představení Sluha dvou pánů. „Byl jsem ve sprše, v šatně. Slyším šustění garderobiérky, ale tohle mi přišlo, že jsou tam nějak brzo. Bylo to divný, vykoukl jsem z té sprchy a koukám, že baba si to cpe do igelitky. Řekla mi, že to musí mít doma. Prchla s tím. Udělalo se pak z toho, že jsem ji nahý honil po divadle, ale já jsem volal vrátnýmu, že kolem proběhne baba s igelitkou a má můj kostým. Tak on chytil asi tři baby s igelitkou,“ zavzpomínal na divadelní incident během show 7 pádů Honzy Dědka.

Herci se jinak daří i v soukromém životě. Již 46 let je šťastně ženatý s manželkou Zuzanou. Mají spolu jedinou tradici, kterou za ty roky ani jednou nevynechali. „Brali jsme se 30. prosince 1977. A moje žena chtěla jako svatební kytici konvalinky. Bylo to hezký, já jsem ty konvalinky sehnal od kamaráda, který je pěstoval ve sklepě. A od té doby jí každý rok 30. prosince dávám kytici konvalinek. Jde to do peněz,“ doplnil Miroslav Donutil se smíchem.

Reklama

Další články

Načítám