Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Rapper David Štilip alias Tyler Durden, který si říkal také Narco Polo nebo Matro Da Vinci, dostal za své loňské běsnění v centru Prahy podmínku. Soud 31letému muži uložil čtyřměsíční vězení podmíněně odložené na rok a půl za bezdůvodné napadení postupně pěti žen v ulicích Prahy.

Loni v listopadu psychoaktivními látkami posilněný hudebník v ulicích Prahy napadal ženy a své oběti bil pěstí do obličeje. Jeden z útoků zachytila bezpečnostní kamera. Jako důvod svého jednání uváděl skutečnosti, které podle policie nedávaly žádný smysl. Vedle trestu mu proto soud nařídil také ústavní ochrannou léčbu.

„Obžalovaný z přečinu opilství stanul před soudem pro napadení pěti žen. Ten ho odsoudil k podmíněnému trestu odnětí svobody v délce trvání čtyř měsíců se zkušební dobou osmnácti měsíců. Navíc byla muži nařízena ochranná léčba v ústavní formě,“ řekl pro Novinky.cz policejní mluvčí Jan Rybanský.

O Štilipovi se ještě před pár lety psalo jako o velkém talentu a naději pro českou rappovou scénu. Poté, co do jeho života v množství větším než malém vstoupily drogy, zejména pak pervitin, to šlo s jeho kariérou rychle z kopce. Spíš než muzikou o sobě dával vědět nejrůznějšími excesy a skandály.

Na Facebooku dokonce vznikla stránka David Štilip žije, kam fanoušci přispívali fotkami z ulic Prahy, na nichž je více či méně intoxikovaný rapper, který skončil jako bezdomovec. A i když tak také vypadal, pořád si zakládal na stylovém oblečení a doplňcích. Byť značkové hadry vyměnil za flanelovou košili a igelitku.

Krátce před osudnými útoky v centru Prahy už by v něm pohledného „kluka z plakátu“, který byl vždycky rebel, našel jen málokdo. Vypadal spíš jako Nick Nolte v dobách své „nejzpustlejší“ slávy.

Fanoušci rappera nyní doufají, že relativně mírného trestu využije k tomu, aby si dal život do pořádku. Protože jeho tvorba v Česku nemá konkurenci. Bohužel ta, kterou stvořil „pod vlivem“, už nemá ani tu úroveň…

Související témata:
Násilí na ženách
Protialkoholní léčebna

Reklama

Další články

Načítám