Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Po válce vystupovala s Voskovcem a Werichem, vídáme ji ve filmech pro pamětníky, kralovala na nejpřednějších operních scénách po celém světě a stále ještě koncertuje. Řeč je o energické operní divě Soně Červené (87), které by málokdo hádal, že za tři roky oslaví devadesáté narozeniny.

Herečka, operní pěvkyně a mezzosopranistka se včera objevila na prodejní módní přehlídce první dámy české módy Liběny Rochové. Její přítomnost v showroomu známé návhářky nebyla náhodná. Zpěvačka totiž často využívá služeb uznávané české návrhářky.

„Šiju u Liběny Rochové. Jsem její velký fanoušek a moc se mi líbila uvedená kolekce," svěřila se hudební legenda. „Teď pro mě chystá šaty pro koncert na Pražském jaru," říká Červená, kterou dokonce módní tvůrci a módní magazíny stále využívají jako modelku.

Když jsme se od paní Červené chtěli dozvědět recept na její elixír mládí, tak se nejdřív zdálo, že z ní nezískáme žádnou konkrétní informaci. „To všechno musí jít zevnitř. Ta energie je ve mně," zněla její odpověď.

Nakonec ale přece jen prozradila něco, čím by se dalo inspirovat. „Jsem vegetariánka. Nejím nic, co má oči."

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám