Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Moderátorem 26. Českého lva bude Václav Kopta (58), který se na slavnostní galavečer, během kterého budou rozdány ceny pro nejlepší herce, herečky, režiséry, tvůrce i filmy jako takové, připravuje opravdu pečlivě. Dokonce složil píseň věnovanou této akci. Poslechnout si ji můžete i u nás.

Kopta převzal moderátorskou pozici po slovenské hvězdě mluveného slova Adele Banášové. Ze srovnání prý strach nemá. „Kdybych se bál, tak bych v podstatě ráno nemohl vyjít z domu. Protože každá práce, kterou herec, moderátor či veřejně činný člověk prezentuje před publikem, vždycky vyvolá nějakou reakci. Člověk, který jde s kůží na trh, musí počítat s tím, že někomu sympatický bude a někomu ne,“ řekl Super.cz.

Český lev jsou filmové ceny, otázka tedy padla i na jeho názor na úroveň české kinematografie.

„Domnívám se, že je taková, jako vždy byla a v budoucnu bude. To znamená, že je to střídavé. Každý rok se v nabídce českých filmů objeví minimálně jeden snímek pozoruhodný, řada skvělých, dobrých i průměrných, ale objeví se i filmy, o nichž se dá směle říci, že člověk ani neví, proč byly natočeny. Je to každý rok a domnívám se, že se to ani v budoucnu měnit nebude, protože to prostě odpovídá vkusu a možnostem českého publika i omezenému českému trhu,“ uvedl Kopta.

I jeho fanoušci znají z mnoha filmů. Z novějších například z pohádky Čertí brko nebo z filmu Chata na prodej, jeho nejznámější však zůstává dětská, respektive teenagerská role Radka ve filmu Sněženky a machři z roku 1982.

Pozornosti se Kopta loni dočkal i díky StarDance. Bohužel ještě před začátkem musel ze zdravotních důvodů odstoupit.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám