Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Česká spisovatelka Irena Obermannová šokuje. Ve své nové knize popsala sexuální poměr s bývalým prezidentem Václavem Havlem (†75). A to do hodně intimních podrobností. I když se o blízkých setkáních Obermannové s Havlem loni v kuloárech hovořilo, ženatý exprezident se od jejího díla ostře distancuje.

Obermannová Havla v románu s názvem Tajná kniha popisuje pod pseudonymem Největší Čech. Havel ale veškeré spekulace o tom, že se jedná o něj, odmítá. Vydal dokonce i oficiální stanovisko. "Tuto knihu jsem nečetl a číst nechci, ale z toho, co jsem o ní slyšel, usuzuji, že je to kniha senzacechtivá, plná polopravd, lží a schválností včetně informací o našich soukromých setkáních," sdělil Havel deníku Blesk.

"Po léta se setkávám s tisíci lidmi a jsem pobouřen tím, že autorka několik takových setkání zneužila k tak nepřátelskému kroku a zapletla je do svého bláznivého světa," upřesnil.

Obermannová je známá tím, že ve svých knihách vychází z vlastních životních zkušeností. Proslavila se mj. románem Deník šílené manželky, který byl zfilmován v hlavní roli s Veronikou Žilkovou. Známá je i její mladší dcera Berenika Kohoutová, která skvěle vystřihla hlavní roli v příběhu Tatínkova holčička z cyklu Soukromé pasti, kde sekundovala Miroslavu Etzlerovi.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám