Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Buckinghamský palác zveřejnil další oficiální fotografii z korunovace nového britského krále Karla III. Snímek v sobě nese silné poselství o zajištěné budoucnosti monarchie.

Je na něm král Karel III. (75) a jeho nástupci: syn princ William (41) a vnuk George (10). Autorem snímku je fotograf Hugo Burnand, který považoval za velmi důležité, aby tato fotografie krále a jeho následovníků vznikla.

„Pátral jsem v archivech z dřívějších korunovací, ale nikde jsem neviděl žádné snímky nástupnické linie,“ řekl magazínu Hello! Burnand.

„V mé fotografii je hodně formálnosti, ale myslím, že se mi podařilo současně ukázat podstatu jejich osobností, což z ní dělá nejen historický dokument, ale také portrét,“ míní fotograf.

Král Karel III. byl oficiálně korunován 6. května 2023. Krátce nato zveřejnil první oficiální snímky z korunovace. Nechybí ani společný portrét krále Karla III. a jeho choti Camilly či portrét Karla III. s vlivnými členy královské rodiny.

Reklama

Další články

Načítám