Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Ruce se jí zkroutily do podoby čarodějnických spárů či pařátů. Zpěvačka Sisa Sklovská (58) se už sama skoro ani nenalíčí. „Je to určitá diagnóza, kterou mají obvykle jen těžce pracující muži. A pak já, dokonce už podruhé,“ řekla Super.cz zpěvačka.

Jmenuje se to Dupuytrenova kontraktura a  v dlaních mi rostou cizí předměty, které mi stahují prsty k dlani,“ popsala nám laicky. Ve skutečnosti jde o uzle a vlákna složená převážně z buněk myofibroblastů, příčina vzniku není dosud plně objasněna a problém se dá řešit operací. „Já už na jedné operaci byla před dvěma roky, jeden můj známý ji má za sebou dokonce třináctkrát. Doufám, že nepůjdu v jeho stopách,“ řekla Super.cz Sisa.

Ruce budou Sise operovat 20. listopadu. „Nejdřív jednu, pak druhou. Dohromady si to neumím představit. Už to nemůžu odkládat, za chvíli bych nemohla rukama dělat nic,“ dodala zpěvačka, kterou jsme potkali na koncertě v pražském Kongresovém centru ke 105 letům od založení Československa.

Reklama

Další články

Načítám