Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Při pohledu na Sigourney Weaver se snad ani nedá uvěřit tomu, že se ve své ikonické roli Ellen Ripley v hitu Vetřelec poprvé objevila už v roce 1979. Herečka vypadá skvěle, úsměvy rozdávala i ve Španělsku, kde si přebírala cenu.

Sigourney si ve Španělsku přebrala cenu International Goya během galavečera Goya awards, tamní obdoby Oscarů. Získala ji za „působivou kariéru plnou nezapomenutelných filmů“ a vytvoření „nezávislých, komplexních a silných ženských postav“. Za svoji kariéru byla třikrát nominována na Oscara a získala cenu BAFTA a Zlatý glóbus. Kromě série Vetřelec je nezapomenutelná třeba i její role Dian Fossey ve filmu Gorily v mlze. Na dvou předchozích galavečerech získaly cenu například Cate Blanchett a Juliette Binoche.

Herečka zářila už na tiskové konferenci před samotným předáváním, kam oblékla tmavě zelený kalhotový kostým, který doplnila bílou blůzou, zlatou broží a mohutným náramkem. Sigourney rozdávala úsměvy na všechny strany a její výstup byl plný energie.

Za jejím vzhledem určitě stojí i spokojený osobní život. Už od roku 1984 je vdaná za režiséra Jima Simpsona, se kterým má jedno dítě, Charlotte Simpson. Herečka před časem prozradila, že „Char“, jak svého potomka oslovuje, je nebinární a používá zájmeno oni.

Související témata:
Sigourney Weaver

Reklama

Další články

Načítám