Hlavní obsah
Článek

Skočit do postele a užít si vášeň po divoké hádce dokáže nejeden pár. A vědci už vědí, proč je sex po partnerské neshodě argumentů tak příjemný a přitažlivý. Působí totiž na mozek stejně jako kokain. Klinický psycholog Seth Meyers věří, že právě vrcholná slast podobná zážitku po požití kokainu je důvodem, proč je sex po hádkách tak oblíbený.

Jediné, v čem Meyers spatřuje nevýhodu, je, že sex je sice příjemný, problém ale neřeší. A proto on sám završování hádky sexem nedoporučuje.

„Jen to posiluje hádání a emocionální drama. Zamyslete se nad tím. Když máte úžasný sex poté, co jste se vášnivě pohádali, dává smysl to, že se pak znova pohádáte, když je odměna tak vysoká,“ svěřil Meyers listu Daily Mail.

Většina lidí si však naopak podle něj bláhově myslí, že končit nedořešené situace a hádky sexem je nejlepší způsob, jak zahnat špatné pocity a znovu se emocionálně spojit s partnerem.

„Hladově touží změnit rychlost a skáčou k naprosto opačnému pólu spektra, chtějí se cítit euforicky. Upřímně, neliší se to nijak od závislého, který užívá svůj kokain,“ tvrdí Meyers.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám