Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Jako by si toho za svůj život, kdy se v průběhu čtvrtstoletí trápila s několika různými formami rakoviny a dalšími zdravotními potížemi, neprožila už dost. Řeč je o starší sestře Cressidy Bonas Pandoře Cooper-Key, kterou sužují další vážné zdravotní komplikace. Jedenapadesátiletá sestra blondýnky, která přes dva roky tvořila pár s princem Harrym, nyní přiznala, že jí lékaři objevili nádor na mozku, který navíc nelze operovat.

Pandora je dcerou Lady Mary-Gaye Curzon a aristokrata Esmonda Cooper-Keye a s Cressidou má stejnou maminku, zároveň je matkou dvou dospívajících chlapců. Již více než dvě dekády bojuje s různými formami rakoviny, kdy poprvé jí byla diagnostikována již ve 26 letech. Ke všem potížím si tak koncem loňského roku vyslechla další zdrcující diagnózu, která zněla nádor na mozku. Její otec zemřel na nádor na mozku v pouhých 42 letech. Její nádor na levé straně lebky navíc podle lékařů nejde operovat.

„Říkali, že chemoterapie mi nepomůže, ale imunologie by mohla zafungovat. Takže mám za sebou už dvě dávky. Může to mít několik vedlejších účinků, ale pro mě je těžké rozeznat, jaké to jsou, protože se mi děje tolik dalších věcí. Mám velké bolesti, pokud neberu spoustu velmi silných léků na bolest,“ prozradila Pandora pro britský Daily Mail s tím, že v posledních měsících byla skutečně nejblíž k depresím, ačkoli nikdy předtím nebyla depresivní člověk, což je skutečně obdivuhodné po tom všem, co si prožila.

Již ve 26 letech jí byla diagnostikována vzácná Pagetova choroba prsu. Následovala dvojitá mastektomie. Po narození jejího prvního potomka byl Pandoře objeven sarkom v oblasti levého oka, po odstranění nádoru následovaly roky různých infekcí, zápalů plic, meningitidy a dalších potíží. Ženě bylo dokonce již řečeno, že jí zbývá deset měsíců života.

„Pak se ale stal zázrak. Byla jsem v nemocnici a čekala na chemoterapii a moji lékaři vtrhli dovnitř a řekli, že překontrolovali všechny moje rentgeny. Řekli, že je jim to moc líto, ale že se mýlili a že tmavé rozmazané skvrny, o nichž si mysleli, že jsou další nádory, byly ve skutečnosti jen otoky z chemoterapie, kterou jsem podstoupila. Poslali mě domů a moje máma málem upadla ve vaně. Myslela si, že mě poslali domů zemřít. Byl to opravdu šťastný konec,“ dodala Pandora, která zůstává navzdory ranám osudu stále pozitivní a svůj boj rozhodně nevzdává.

Související témata:
Pandora Cooper-Key
Cressida Bonas

Reklama

Další články

Načítám