Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Pracovní cestu do Jihomoravského kraje, kam vyrazila se svými stranickými kolegy, Alena Schillerová v žádném případě nepodcenila. Bývalá ministryně financí se tentokrát blýskla v béžovém kardiganu s francouzskými nápisy, které odkazují k zemi původu.

„Miluji Slovanskou epopej. V dnešní uspěchané době působí jako z jiného světa. Celkem 20 pláten, na kterých Mucha pracoval osmnáct let! Přečetl kvůli nim kvanta knih, radil se s největšími odborníky. Výsledkem je nesmrtelné dílo, které člověka uhrane,“ zasnila se bývalá ministryně u mistrovského díla.

V tu chvíli měla na sobě svršek, který měl se Slovany pramálo společného. Jeho hrdá majitelka si jej vyhlédla až v daleké Kanadě, kde jsou francouzské výkřiky na svetru jako doma.

Pokud vás zajímá, na kolik Schillerovou tento kousek vyšel, budete možná mile překvapeni. Nešlo o žádný rozmar za desítky tisíc korun. Exministryně financí se vydala zlatou střední cestu a sáhla po kardiganu, který pořídíte do čtyř tisíc korun. To za svršek, který může plnit funkci lehkého kabátku, zvláště teď na jaře, není zas tak moc.

V každém případě je to příjemná změna. Pracovní cesty politiků obvykle znamenají nudu a šeď, respektive čerň, případně další tmavé odstíny. Proti tomu se někdejší šéfka státní kasy rozhodla zabojovat i červeným batůžkem, s nimž sladila také rtěnku a barvu nehtů.

Reklama

Další články

Načítám