Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

K velkému koncertu po spíše klubových a architektonicky zajímavých scénách si zpěvačka Lenka Nová (49) nadělila i novou garderobu. A rozhodně nešetřila. Dva modely si nechala ušít od prestižní návrhářky a držitelky řady cen za design Liběny Rochové. Její tvorba stojí běžně desetitisíce.

„Mám štěstí, že s ní v posledních letech spolupracuji a většinu modelů mám od ní. Znám ji od dětství, moje maminka je s ní kamarádka, takže jsem ji od té doby sledovala, chodily jsme k ní do ateliéru, byl to zážitek, protože tam v té šedi komunismu měla neuvěřitelné věci,“ vyprávěla Lenka.

Mám ráda její jednoduchost, preciznost a hlavně i nadčasovost. Vyplatí se mi si ty šaty koupit, protože je pak využiji na celé turné a i déle,“ svěřila se, že některé kousky jí v šatníku vydrží mnoho let, což je také filozofie návrhářky.

„Zákaznice nosí moje oblečení třeba 40 let, protože jeho střihy a kvalitní látky jsou navrženy tak, aby vydržely a byly nadčasové. V mém pojetí vypadá udržitelnost tak, že zákaznice přijdou jednou za rok či dva roky a nechají si ušít něco, co jim bude sloužit věky. Také oděvy přešíváme, když se časem jejich postava třeba změní,“ je krédem Liběny Rochové.

Nový overal a šaty s kabátkem, v nichž se nám Lenka ukázala i v našem videu, jsou určeny ke koncertu Lala Gala, který zpěvačka pořádá 24. listopadu v pražském Divadle ABC. „Bude to takový slavnostnější koncert, protože loni jsem hrála spíš po klubových scénách, takže jsem si říkala, že udělám větší, se světly, na velkém pódiu a ve vlastní režii,“ uzavřela.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám