Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Že bude někdy slavit 2000. představení muzikálu Krysař, si Daniel Landa (55) nedokázal v době, kdy nadčasový muzikál psal, představit. "Když jsem to někdy v šestadvaceti psal, byl jsem velký divoch. Zrovna jsem byl po bouračce, nemohl jsem nikam chodit, tak jsem tvořil," řekl Super.cz Dan a ukázal nám loket, v němž měl šestnáct drátů.

Probírali jsme, že se sám už asi ve čtyřiapadesáti nepřekoná a žádné jeho dílo zřejmě úspěšnější nebude. "Nic lepšího asi nestvořím. Nechávám to volně plynout a pak jsem rád, že ze mě vypadne jedna písnička za nějaké období. Tehdy to ze mě padalo úplně jinak. To mládí má drive. Pokročilejší věk má zase určitý mír, myslím v duši, protože venku není. Nechce se vám furt něco někomu říkat, písněmi. Šetřím s tím. Ale bude nová deska, kterou sice shromažďuji déle, ale bude poměrně ostrá a určitě bude v první půlce letošního roku," ujistil nás Dan.

Probrali jsme s ním i jeho občanskou angažovanost, ze které slevil. "Neuvěřitelně mě naštvalo, co si dovolili politici k občanům, vadily mi lži a protiústavní věci. Ale fakta jsem nezpochybňoval. To mě vyhnalo ven," upřesnil své aktivity během covidu. "Problémy, které jsou dnes, jsou ryze politické, které by měli řešit politici. Mělo by se to řešit volbami. Tím můj aktivismus končí a mohu se jen modlit, aby lid vybral politiky, kteří budou kopat za něj," míní.

Sám se v rámci mediální podpory nepostavil za žádného z prezidentských kandidátů. "Když bard podporuje nějakého kandidáta, je to ostuda, je to divné," vysvětlil. To, že to dělají jeho kolegové z branže, ale neodsuzuje. "Je to jejich věc, když se motají do volby politika. Ale já jsem z Vyšehradu, vyšehradský bard, tedy výše hradu, a motat se do toho nebudu. Doufám, že si lidi vyberou někoho, kdo jim bude konvenovat, nebude taková tragédie. Víc s tím dělat nehodlám a nebudu," odpověděl razantně.

V našem videu nám také prozradil, že vedle hudby se nyní začal věnovat také létání. Zatím má pilotní průkaz, zvládá ultralight, ale má v plánu pokračovat k devítimístným vrtulovým letadlům.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám