Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Eddieho Murphyho (61) ocenili na Zlatých glóbech cenou Cecil B. DeMille Award za celoživotní dílo. Během děkovné řeči pak herec překvapil, když si nepokrytě vystřelil z kolegy Willa Smithe (55) a jeho facky, kterou uštědřil Chrisi Rockovi na loňských Oscarech.

„Jsem v tomhle byznysu 46 let a z toho 41 let u filmu. To je dlouhá doba a já si jí nesmírně vážím,“ zahájil řeč, o které všichni předpokládali, že bude mít hlubší smysl.

Následovaly díky jeho partnerce Paige Butcher, jeho 10 ratolestem a lidem, s nimiž v průběhu let spolupracoval. „Zakončím to jednoduchou radou pro mladé začínající umělce a snílky, kteří tu dnes večer jsou. Je to ultimátní návod, jak dosáhnout úspěchu, prosperity, dlouhověkosti a klidu. Je to velmi jednoduché, řídím se tím celý život.“

„Plaťte daně, hleďte si svého a neberte si jméno manželky Willa Smithe do svý zas*aný huby!“ vyjmenoval své rady nad zlato a sklidil potlesk od publika.

V pořadí třetí rada byla citací samotného Smithe, jenž po facce, kterou uštědřil Rockovi na Oscarech, dosedl zpátky do publika a zařval na kolegu: „Neber si jméno mojí ženy do svý zas*aný huby.“ Takhle hrubě reagoval na vtip, co Chris Rock utrousil na adresu jeho ženy Jady Pinkett Smith.

Murphy byl v minulosti šestkrát nominován na Zlatý glóbus, nominaci za muzikál Dreamgirls dokonce proměnil. Cenou Cecil B. DeMille Award byli v minulosti ocenění například George Clooney, Jane Fonda, Morgan Freeman, Oprah Winfrey, Harrison Ford, Jodie Foster, Steven Spielberg, Denzel Washington, Robin Williams, Tom Hanks a další.

Související témata:

Reklama

Další články

Načítám