Hlavní obsah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Článek

Vše o ženách. Tak zní velmi odvážný název komedie z pera chorvatského autora Mira Gavrana, která má v pátek 16. února premiéru v divadle Studio DVA. V hlavních rolích se představí Kristýna Badinková Nováková, Anežka Rusevová a Monika Zoubková. Co podle těchto tří dam muži o ženách skutečně vědí? A jaké jsou podle nich vlastnosti typické pro ženy? Možná se budete divit…

„Myslím, že muži o nás vědí tolik, co my víme o nich. A samozřejmě vědí, že by bez nás nemohli být,“ má jasno Anežka Rusevová, známá například jako Vendula z Ulice. „Myslí si, že vědí hodně, ale opak je mnohdy pravdou. Stejně tak my ženy víme málo o mužích, ale rozhodně se daleko víc snažíme je poznat a pochopit. Muži jsou často ovlivněni svým vlastním očekáváním a stereotypním chováním. Jsme holt jiný živočišný druh,“ je přesvědčena její kolegyně Monika Zoubková, kterou proslavila role doktorky Terezy Valšíkové z Ordinace v růžové zahradě.

A jak vnímá věčný „souboj pohlaví“ třetí protagonistka Kristýna Badinková Nováková? „To je strašně individuální. Znám muže, kteří ženám rozumí, ale v určité míře, ale taky znám muže, kteří ženám nerozumí vůbec. Ale obecně myslím, že některým věcem muži neporozumí nikdy, a je fajn, že my ženy si můžeme některá tajemství nechat jen pro sebe, stejně tak muži mají svoje,“ vysvětluje herečka, která se do srdcí diváků nesmazatelně zapsala jako Jindřiška z Pelíšků.

Na dotaz, jaké vlastnosti jsou pro ženy typické, Anežka vyjmenovala obětavost, stálost, pevnost, vytrvalost, rafinovanost a laskavost. Monika vyzdvihla schopnost dělat více věcí současně, ale i zranitelnost, empatii a smyslnost. Připomněla ale i touhu po harmonii a mužské ochraně, ale zároveň odvahu zvládnout to bez mužů. Kristýna je přesvědčena, že ženy jsou nenahraditelné, co se týče mateřské lásky, a zdůraznila sílu, s jakou ženy překonávají překážky v životě.

Reklama

Další články

Načítám